Сред всички покривни материали, предлагани от съвременните производители, най-голям интерес представляват гъвкавите (битумни) керемиди. Привлича както професионалисти, така и обикновени потребители с отличното си качество и функционални характеристики, съчетани с красив външен вид. Меките покриви се използват при изграждането на вили. Конструкцията на модерен мек покрив.

Конструкцията на гъвкавите керемиди е многослоен и високотехнологичен материал. Именно слоевата структура определя нейните предимства и отлични експлоатационни характеристики. Основата е един или повече подсилващи слоя от фибростъкло или синтетично фибростъкло (понякога органична целулоза), импрегнирани с битум със синтетични SBS модификатори и полимерни добавки.

Най-горният слой, който определя външния вид на покрива, е покрит с натрошен камък, шисти или базалтов гранулат с използване на багрила, благодарение на които се придава индивидуален цвят. Днес можете да закупите гъвкав покрив в голямо разнообразие от цветове, като изберете опцията, която най-много отговаря на вашите предпочитания.

За безопасно транспортиране вътрешната страна е покрита с пясък или покрита със защитен филм (нанася се върху лепилния слой). Конструкцията на модерен мек покрив

Защо да изберете битумни керемиди? Конструкцията на модерен мек покрив

Всеки собственик на къща или вила избира такова покритие за своя покрив, което не само ще се превърне в украса на къщата, но и ще му осигури надеждна защита за дълго време. Както вече се убедиха собствениците на къщите, гъвкавите керемиди са отлична защита по всяко време на годината, от замръзване и високи температури, от слънчева светлина, вятър, дъжд и други природни явления.

Най-важният показател за ефективността на конструкцията на покрива се счита за надеждна хидроизолация, тоест способността да се предотврати преминаването на валежи. А за битумен покрив този показател е един от най-високите и достига 100%. Разбира се, при условие, че херпес зостер са монтирани правилно. Всичко е свързано с уникалността на неговия състав и дизайн, благодарение на който под въздействието на преките слънчеви лъчи той се превръща от отделни листове в непрекъснато покритие, напълно непроницаемо за влага.

Използването на гъвкав покрив гарантира пълна хидроизолация на вашия покрив: той няма да позволи на водата да премине и няма да я абсорбира.

Друг огромен плюс, благодарение на който конструкцията на гъвкавите керемиди става все по-популярна, е възможността да покриете всеки покрив, дори и най-сложната форма, без никакви проблеми. Мекотата на материала го прави много по-лесно и бързо за полагане.

Какво представляват гъвкавите (битумни) керемиди? Конструкцията на модерен мек покрив

Гъвкавите керемиди са модерен и печеливш покривен материал от гледна точка на разработчика, който има много предимства, минимум недостатъци и отговаря на всички строителни изисквания и стандарти. Неговият предшественик е обикновен покривен материал, но той значително го надмина по отношение на дизайнерските възможности, експлоатационни характеристики и качество.

Срокът на експлоатация на мекия покрив зависи от броя на съставните му слоеве – един, два или три. Най-надеждният и почти вечен е трислойните битумни керемиди, това е препоръчителният вариант.

Предимства на гъвкавите (битумни) керемиди

Гъвкавите керемиди са включили всички предимства на много покривни материали, използвани в съвременното строителство:

лекота на използване, както и възможни ремонти;

възможност за бързо и безпроблемно подмяна на отделни части на покрива;

няма нужда от редовно оцветяване;

отлична устойчивост на мъхове, лишеи, мухъл, гъбички;

леко тегло, което улеснява монтажа, товаренето и транспортирането;

способността да издържа както на механични деформации, които са неизбежни по време на експлоатацията на покрива, така и на грешките в неговата геометрия;

100% водоустойчив;

минимални отпадъци по време на монтажа.

Температурата, влажността и климатичните влияния, включително замръзване и интензивно ултравиолетово лъчение, характерни за лятото, не са страшни за мекия покрив.

Битумните керемиди се предлагат в голямо разнообразие от нюанси и форми, които ще ви позволят да оживите всяка идея за шикозен покрив. Използвайки този материал, можете да оборудвате покрив с всякаква конфигурация, размер и сложност. Поради гъвкавостта на материала, монтажът му е удобен и не създава особени проблеми.

Проливните дъждове не са необичайни, но гъвкавият покрив, за разлика от повечето други покривни материали, перфектно абсорбира звуците. Така че шумът на водата, която се лее от небето, няма да ви притеснява. Тя също не се страхува от градушка, дъжд, силни пориви на вятъра, температурни промени и дори пожар. Конструкцията на модерен мек покрив

За полагане на херпес зостер е по-добре да използвате услугите на професионалисти. В този случай можете да сте сигурни, че покривът на вашата къща е оборудван правилно.