Мембранен покрив – вид материал, който ще запази всичките си положителни характеристики, независимо от температурата, при която се експлоатира. Това го отличава от другите материали в тази област.

ПВЦ МЕМБРАНА ПОКРИВ
Мембранен покрив, който се основава на PVC, е вид плосък покрив. Може да се използва при изграждане на нов покрив, ремонт на старо покритие. Покривът от PVC мембрана има много положителни качества: еластичност, надеждност, висока устойчивост на сурови атмосферни условия. Срокът на експлоатация на мембранния покрив е най-малко петдесет години, това е отличен дълготраен материал. Материалът, който е част от мембранния покрив, има някои особености в своята структура, които осигуряват преминаването на водните пари през покрива. Този тип покрив позволява на парата да преминава лесно, което помага за намаляване на налягането под самия покрив. Експертите в строителната индустрия казват, че покривът с PVC мембрана оправдава своята рентабилност. Това е отлично покритие не само за жилищни сгради, но и за обществени сгради и всички онези сгради, които поставят високи изисквания в процеса на тяхното използване.

ПОКРИВ ОТ ТПО И EPDM МЕМБРАНА
Има и покривно покритие от мембранен материал, но вече с TPO основа. Такъв покрив се появи на строителния пазар наскоро и нямаше време да спечели много внимание от другите, като първия тип мембранен покрив. Има и новост от мембрана с EPDM основа. Няма значение на каква основа ще бъде материалът на мембраната, можем само да кажем недвусмислено, че този конкретен тип покритие не само ще бъде надежден и издръжлив, той не се страхува от топлина и студ. Дъждът и снегът няма да развалят покритието и няма да намалят положителните му характеристики.

PVC МЕМБРАНА И МЕМБРАНЕН ПОКРИВ: КАКВА Е РАЗЛИКАТА НА МЕКИЯ ПОКРИВ ОТ ДРУГИТЕ?

Значителна разлика между мек покрив и друг материал е ширината на платната за покриване. Например, когато изграждате голяма обществена сграда, можете да изберете ролка, която е оптимална за покрив с всякакъв дизайн. Това ще осигури минималния брой челни фуги. Адхезията на материала се създава с помощта на горещ въздух, този метод ще позволи на материала да бъде свързан още по-здраво. Еднослоен мембранен материал може да бъде положен в най-кратки срокове. Предвид структурата на самия материал и методите на неговото монтиране и монтаж, той може да се използва в строителството през цялата година, независимо от метеорологичните условия. Дори тежките студени зими не са пречка за строителството с този тип мек покрив.

Основната съставка на мекото покритие е свързващият олефин. Той от своя страна се състои от 70 процента каучук, останалите 30 са полипропилен. Освен това съставът на мембранното покритие включва такива компоненти, които правят материала по-безопасен за пожари, подобряват свойствата на материала. При използване на мембрани в покритието не е необходимо да се полага допълнителна хидроизолация.

МОНТАЖ НА МЕМБРАНЕН ПОКРИВ
Има три метода за полагане на мембранен покрив: механичен, полагане с лепилни материали и баласт. Използва се, ако степента на наклон на покрива е по-малка от 10. Но тук задължителният фактор е плоската основа. Покривният лист, който се полага върху покрива, се поръсва с материал като чакъл или нещо подобно. Той действа като баласт.