Ремонт на покриви. Покривен монтаж

Ремонти на покрива: издутини

Един от най-често срещаните проблеми, свързани с ремонт на покриви, е образуването на мехури под покривния покрив, които правят конструкцията неизползваема и значително съкращават нейния живот. Причината за образуването на тези мехури, като правило, е редовното проникване на влага в изолацията. И в този случай може да има само едно решение на проблема с ремонта на покриви от този тип. Това е дишащо покривно устройство, което ефективно премахва водните пори от покривния покрив, като по този начин предотвратява натрупването на влага.

Едно от най-простите, надеждни и трайни технически решения на проблема с ремонта на подути покриви е „дишащата“ покривна система, при която се използва покривен килим, който има канали за отстраняване на водни пари.

Покривен монтаж

Ако покривът не е бил ремонтиран навреме, трябва да се извърши или основен ремонт, или цялостна подмяна на покритието. Първият вариант е рационален за използване, когато не са повредени всички секции на покрива. В този случай на ремонт на покриви, се предвижда пълна подмяна на всички течащи места, инсталиране на „кръпки“. При монтажа на покрива старото покритие се премахва напълно. В момента се извършват възстановителни работи по носещата конструкция, в някои случаи е разумно тя да бъде напълно заменена. Всички конструкции са покрити с противовъзпалително средство. Дървените конструкции са допълнително покрити с антисептик.

При инсталиране на покриви и основен ремонт на покриви е препоръчително да се подменят или поправят улуци, пароизолация. След монтажа на покрива текат окончателни работи. Те включват допълнителна топлоизолация и боядисване на повърхността (ако е необходимо).

Ремонтът на дренажната система на покрива е необходима стъпка. Произвежда се както следва:

  • Изчисляване на броя на тръбите. Произведено от специалист и зависи от сложността на архитектурната структура.
  • Организиране на места за свързване на тръбата към улука. Правят се необходимите разфасовки и разфасовки.
  • Създаване на фуги за улуци.
  • Директен монтаж на водосточна тръба при ремонт на всеки покрив.

Покривни материали за ремонти на покриви

Днес на българския пазар са представени голямо разнообразие от материали за ремонти на покриви. Препоръчваме ви един от най-надеждните материали на марката – Uniflex.

Монтажът на покривните прозорци е изключително важен. Всички оригинални продукти на VELUX са съвместими един с друг. Гамата обшивки и продукти за монтаж VELUX превръща професионалния монтаж на покривни прозорци в бърза, лесна и безопасна задача. Това гарантира устойчив на метеорологични условия и сигурно закрепен към покривната конструкция покривен прозорец, както и отличен завършек отвътре.

Uniflex ви позволява да извършвате ремонти, без да премахвате стария покрив. Има такива продукти, които са абсолютно водоустойчиви и с отлична топлоустойчивост.